21 Jun 2022

Thåström klar som avslutningsakt på Way Out West!

Sveriges ohotat största rockstjärna heter Thåström. Med ett förflutet i bland annat Ebba Grön och Imperiet har han varit högaktuell i fyra decennier, och fortsätter kontinuerligt att beröra med sin patenterade industriella blues – alltid nyfiken, alltid relevant och alltid med en närmast absolut närvaro.

I en karriär fylld av milstolpar ser 2022 ut att bli något av ett rekordår. Under våren har Thåström turnerat land och rike runt med sitt tionde studioalbum ’Dom som skiner’, en turné som blivit hans största hittills och kröntes med utsålda konserter på Avicii Arena, Scandinavium och Malmö Arena under maj månad. Turnén har i princip varit helt utsåld, och betygen har uteslutande varit fyror och femmor.

Thåström turnerar inte i sommar, men man kan se honom som Special guest till The Rolling Stones – ett band han alltid har älskat – på Friends Arena i juli. Nyligen kom även nyheten om att han förevigas som seriefigur jämte en annan av världens mest respekterade artister – Nick Cave. Det ligger nära till hands att konstatera att Thåström är bättre, större och mer vital än någonsin förr. Och då pratar vi om en artist som frontat både Imperiet och Ebba Grön.

Nu har vi glädjen och äran att kunna välkomna Thåström till Way Out West, för att på ett storartat sätt avsluta både sin egen sommar och ett Way Out West som blir det första efter två års pandemipaus. Spelplatsen blir festivalens största scen – Flamingo – på dess sista dag, lördag 13 augusti. Sällan har en artist känts så given någonstans.