5 Okt 2023

The Soundtrack of Our Lives följer upp sommarens återföreningssuccé med stor Sverige-turné  

Sommarens succéspelningar gav mersmak för såväl bandet som för publiken. Nu växlar The Soundtrack of Our Lives upp och ger sig ut på en omfattande Sverige-turné. Premiären äger rum i Uppsala 15 februari och finalen utspelar sig på hemmaplan i Göteborg en dryg månad senare.
– Vi gör det för att vi tydligen behövs i den här speciella eran av mänsklighetens historia, säger bandets sångare Ebbot Lundberg.

När ett av Sveriges största rockband genom tiderna i somras återförenades för tre festivalspelningar – samt en uppvärmningskväll på Pustervik och en urladdning på Garaget i Hammenhög – blev responsen överväldigande. Från inledande ”Mantra Slider” till avslutande ”The Passover” och däremellan en låtskatt få kan matcha utvecklades konserterna till en triumf som förtjänar att ses av fler.

Nu är det klart att så kommer ske.

Med start på Katalin i Uppsala den 15 februari gör The Soundtrack of Our Lives en stor Sverige-turné som även innefattar ett stopp i Oslo.
– Vi gör det för att vi tydligen behövs i den här speciella eran av mänsklighetens historia, säger bandets sångare Ebbot Lundberg om turnén.

The Soundtrack of Our Lives bildades i Göteborg i mitten av 90-talet som en sorts supergrupp med medlemmar från Union Carbide Productions, Nymphet Noodlers, Whipped Cream och Mindjive. Singeln ”Instant Repeater ’99” från 1996 blev en jättehit och debutalbumet ”Welcome to the Infant Freebase” gav bandet en Grammis för Årets nykomling. Snart växte sig The Soundtrack of Our Lives ryktbarhet utanför landets gränser, inte minst fattade bröderna Gallagher i Oasis tycke och tog med Soundtrack på turné. Tredje albumet ”Behind the Music” ledde till ett smärre genombrott i USA och 2002 nominerades de för en Grammy i kategorin Alternative rock. Förra året valdes bandet – Ebbot Lundberg (sång), Ian Person (gitarr), Mattias Bärjed (gitarr), Martin Hederos (klaviatur), Kalle Gustafsson Jerneholm (bas) och Fredrik Sandsten (trummor) – in i Swedish Music Hall of Fame och tidigare i år gjorde de sina första spelningar tillsammans på drygt tio år.

Turnédatum:
15/2 Uppsala, Katalin
16/2 Umeå, Väven
17/2 Gävle, Gasklockorna
22/2 Stockholm, Cirkus
23/2 Karlstad, Nöjesfabriken
24/2 Örebro, Conventum (Club 700)
8/3 Norrköping, Arbis
9/3 Malmö, Slagthuset (Saluhallen)
14/3 Oslo, Rockefeller
15/3 Huskvarna, Folkets Park (Teaterladan)
16/3 Göteborg, Pustervik
17/3 Göteborg, Pustervik
Biljetterna släpps 6 oktober.