8 Mar 2024

Way Out West släpper fler artister – Ellen Krauss, Blondshell [US] och Nation of Language [US] klara!

Nyligen släpptes det biljetter för både en och två dagar till världens bästa Way Out West, och i dag fylls artistutbudet på ytterligare. Välkomna Ellen Krauss, Nation of Language [US], Blondshell [US], serpentwithfeet [US] och Glass Beams [AUS] till Way Out West!

Ellen Krauss är en klassisk singer-songwriter. Men kanske egentligen mer än så. Hjärtat på utsidan finns där, likaså känslan för popmelodier, den lågmälda intensiteten, förmågan att få det småskaliga att upplevas storslaget. Men för Ellen Krauss handlar det också om att hon vuxit upp mitt i musiken – dessutom med avsevärd framgång – och att publiken har kunnat följa det, i princip, i realtid.

Högljutt, radikalt ärligt och fullpackat med ilska – Blondshells självbetitlade debutalbum var utan tvekan ett av de bästa och mest potenta alternativa rock-albumen som släpptes 2023.

Love angel music baby. Så beskriver Brooklynbaserade Nation of Language sin egen på musik på sin Spotifysida, och med det senaste albumet i handen känns det tämligen mitt i prick. Med lyxiga produktioner som för tankarna till allt det bästa med 80-talets syntpop har bandet etablerat sig som ett av den ständigt kreativa Brooklyn-indiens mest spännande akter.

Glass Beams är enigmatiskt band från Melbourne som hämtar inspiration från primärt indisk men även ytterligare sydasiatisk musik och kultur. Bandet spelar slingrande instrumental psykedelia med edge och finess. Deras debut-EP ’Mirage’, egennspelad i deras hemmastudio, är en fängslande fusion av indisk klassisk musik från 70-talet och disco fångat genom linsen av elektroniska tongångar – innan de står på scen i Slottsskogen kommer dessutom ännu mer musik att finnas tillgänglig.

serpentwithfeets musikaliska resa började i kyrkan, där han fick möjlighet finslipade sin röst och utvecklade en djup uppskattning för gospelmusik. Detta inflytande är påtagligt i hans musik där han sömlöst väver in element av gospel, R&B och experimentell pop till en tämligen unik blandning av intryck. Det årsfärska albumet GRIP är en uppvisning av precis allt detta.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.