Ondara

Efter en framgångsrik turné med spelningar under våren och sommaren både i Europa och Nordamerika adderar nu Grammy-nominerade sångaren och låtskrivaren Ondara flera konsertdatum. Det är med hyllade albumet ”Spanish Villager No. 3” i ryggen som Ondara kommer till Nalen i Stockholm den 20 november.

Ondara växte upp i Nairobi, Kenya, där han tidigt exponerades mycket för amerikansk alternativ rock. Därmed växte ett intresse för musik och att skapa egna låtar. I sina unga år förälskade han sig i Bob Dylans musik och texter. 2013 fick fick Ondara visum i USA, genom det så kallade Green Card-lotteriet. Ondara valde Minneapolis, Bob Dylans hemstad, som sitt hem för att följa sin dröm om en karriär som sångare och låtskrivare. Han började etablera sig i den lokala musikscenen och fortsatte att skriva låtar om vad han såg, kände och upplevde, på en plats långt ifrån sitt ursprungshem.

I dag har Ondara gett ut ett flertal singlar och debutalbumet “Tales of America” som släpptes 2019 innehåller en samling kraftfulla låtar som inte bara lett till miljontals streams, utan också en Grammy-nominering i kategorin “Best Americana Album” 2020. Nu är Ondara aktuell med albumet ”Spanish Villager No. 3” och i höst får vi uppleva honom live på Nalen Klubb i Stockholm.