Orphée Noah

Orphée Noah är kompromisslös i sitt skapande. Han bygger sina egna musikaliska världar som inte går att jämföra med något annat. I musiken kan man höra Orphées resa genom orkestermusik, death metal och fransk chanson. Vilt skilda genres som han på ett sömlöst sätt väver ihop till en unik enhet. Efter det uppmärksammade Grammis-framträdandet av debutsingeln ”Attack On Us” 2023, väntar nu släpp av ny musik.

Som litet barn, vaggades Orphée Noah ofta till sömns under sin fars flygel på nattklubbar i Frankrike. Han tror än idag att hans kärlek till oväntade melodier och ackordföljder satte sig i honom då. Under sin barndom spelade och turnerade Orphée och hans bröder hela världen med sin mor den franska jazzsångerskan Elisabeth Kontomanou. Han spenderade sina första tio år i Frankrike mellan Nice, Paris och landsbygden i Normandie. När hans pappa, en svensk mer pragmatiskt lagd pianist, sedan flyttade hem till Stockholm så följde den unge Orphée med.

Hemma i Sverige har han letat efter ett sammanhang med den fantasi och gränslöshet han själv alltid dragigts till. I brist på ett sådant, har han fått skapa den världen själv. På egen hand har han skrivit, producerat och spelat varenda not på det kommande debutalbum. Världar som krockar, motsatser och paradoxer. Det mest organiska och det högst teknologiska. Mozart och Tyler The Creator. Ella Fitzgerald och Metallica. Hur spelar man piano som en robot? Hur vet man att ett AI gråter?

ORPHÉE NOAH

Pressbilder

Olof Ringmar
Sophia Somajo

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.