1 13 1 13

RHYE

Info: Konserten med Rhye blir inte av i april

Konserten med Rhye på Berns i Stockholm kommer inte att bli av som planerat den 16 april. Vi återkommer med mer info till samtliga biljettköpare så fort vi vet mer.

Med intimitet, stram produktion, tillbakalutade Sade-vibrationer och en känsla av mystik fick Rhye ett smärre genombrott 2012–2013. Singlar som Open och The Fall samt debutalbumet Woman gav oss någonting som vid tidpunkten annars inte riktigt fanns, en bitterljuv elegans i form av snyggt skuren souljazzpop. "The lean production leaves little space between the listener and the songs, and they feel almost touchably close”, skrev Pitchfork. I fjol kom tredje fullängdaren Spirit (ytterligare ny musik ryktas dessutom vara på gång!) och den 16 april 2021 följer Rhye upp med en spelning på Berns i Stockholm.

Från början var Rhye en duo bestående av kanadensaren Mike Milosh och dansken Robin Hannibal. I höjd med andra albumet, 2018 års Blood, stod det klart att det numera är ett projekt som kretsar kring Milosh och olika inkopplade musiker. Även om soundet längs vägen har utvecklats och byggts ut kvarstår romantiken, sensualismen och perfektionen. Som litet barn hörde Milosh Pink Floyd-klassikern The Dark Side of the Moon i ett par hörlurar och han har många gånger återkommit till hur den upplevelsen aldrig helt släppt taget om honom.