Skarmavbild 2020 03 05 kl 13 40 32 Skarmavbild 2020 03 05 kl 13 40 32

ROCKET FROM THE CRYPT

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra Rocket From the Crypts konsert på Debaser 8 maj, utan konserten kommer att flyttas fram. Håll i era biljetter, de gäller till det nya datumet och vi hoppas kunna presentera ett nytt datum inom en snar framtid.

Högenergisk, blåsuppbackad punk'n'roll i kombination med synkroniserade scenkostymer och dansrörelser stod för en oväntad framgångssaga som rejält bröt av mot britpopvågen i mitten av nittiotalet. Plötsligt tog då Rocket From The Crypt steget från den amerikanska underjorden till de internationella topplistorna och turnéerna, som bland annat innefattade flera bejublade spelningar i Sverige. De gjorde det dels tack vare albumet 'Scream, Dracula, Scream!' och dels av en liveshow som gnistrade av en sällan skådad lust och intensitet.

I San Diego under sent åttiotal bildades Rocket From The Crypt av den karismatiske sångaren och gitarristen John ”Speedo” Reis. De fick kritikersuccéer med de tidiga indiesläppen, 'Circa: Now!' och 'Hot Charity', men saker tog utan tvekan fart med 'Scream, Dracula, Scream!', som när det begav sig beskrevs så här i NME: ”It is the most monstrously unrepentant slam into dopey old rock’n’roll since AC/DC's mighty ’Ballbreaker’.”

Efter ytterligare ett par skivor gick bandet skilda vägar 2005 men har sedan dess återförenats några gånger och är i dag livemässigt en urkraft utan dess like.