Rocket From the Crypt

Högenergisk, blåsuppbackad punk’n’roll i kombination med synkroniserade scenkostymer och dansrörelser stod för en oväntad framgångssaga som rejält bröt av mot britpopvågen i mitten av nittiotalet. Plötsligt tog då Rocket From The Crypt steget från den amerikanska underjorden till de internationella topplistorna och turnéerna, som bland annat innefattade flera bejublade spelningar i Sverige. De gjorde det dels tack vare albumet ’Scream, Dracula, Scream!’ och dels av en liveshow som gnistrade av en sällan skådad lust och intensitet.

I San Diego under sent åttiotal bildades Rocket From The Crypt av den karismatiske sångaren och gitarristen John ”Speedo” Reis. De fick kritikersuccéer med de tidiga indiesläppen, ’Circa: Now!’ och ’Hot Charity’, men saker tog utan tvekan fart med ’Scream, Dracula, Scream!’, som när det begav sig beskrevs så här i NME: ”It is the most monstrously unrepentant slam into dopey old rock’n’roll since AC/DC’s mighty ’Ballbreaker’.”

Efter ytterligare ett par skivor gick bandet skilda vägar 2005 men har sedan dess återförenats några gånger och är i dag livemässigt en urkraft utan dess like.