SARA PARKMAN120 MM002 1 SARA PARKMAN120 MM002 1

SARA PARKMAN

Fre 24 Mars Magasinet Falun

Sara Parkman

Lör 25 Mars Gävle Konserthus Gävle

Sara Parkman

Ons 29 Mars Scalateatern Karlstad

Sara Parkman

Tors 30 Mars Växjö Teater Växjö

Sara Parkman

Fre 31 Mars Landskrona Teater Landskrona

Sara Parkman

Lör 15 Apr Härnösands Teater Härnösand

Sara Parkman

Tors 27 Apr Nyköpings teater Nyköping

Sara Parkman

Lör 29 Apr Åre Sessions Åre

Sara Parkman

Fre 28 Juli Storsjöyran Östersund

Sara Parkman

Sara Parkman är folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum – och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn. Efter tre hyllade soloalbum är det idag lika självklart att höra hennes musik pulsera ut över dimman i sommarnattens skogsrejv som det är att se henne framföra den live i folkkära tv-program.

När hennes senaste album ”Eros Agape Philia” gavs ut i oktober möttes det av översvallande recensioner. Nöjesguiden delade ut sitt allra högsta betyg och skrev: ”Det är folkligt, mystiskt, mäktigt och modernt.” Gaffa, som gav betyget fem av 6, skrev: ”En välbehövlig motvikt mot de som tror att folkmusiken hör hemma på ett hembygdsmuseum.”

Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris och – som på Manifestgalan tidigare i år – utsetts till årets bästa liveakt.

Sara Parkmans tredje album ”Vesper” är en skiva att inte bli riktigt klok på. Och det är menat som beröm. (...) Det bågnar av körer, svepande syntklanger, folklåtar, episk pop, psalmer, klimatgrubbel. Det är brokigt, mäktigt

DN Kultur (4 av 5)

Sara Parkman är en urkraft. En enveten jäkel som kärleksfullt men bestämt tagit folkmusiken och dess kultur i kragen, ruskat om, vänt upp och ned och ifrågasatt och utmanat och kastat den på samtidens rätt skitiga matta. Men som också vågar vara skör, ledsen och liten. Det är så stor konst skapas.

Göteborgs Posten (5 av 5)

Vesper är en politisk fackla. Mot kapitalism, konsumtion och miljöförstöring. Om andlighet och eufori. Av den politiska potentialen i folket och vad religion gör med människor. Vesper är på många sätt helt genial. När sista stråken tystnar är jag helt golvad

HYMN (9 av 10)

PRESSBILDER

MUSIK

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.