Sibille Sibille

SIBILLE ATTAR

Sibille Attar solodebuterade 2012 med EP:n The Flower’s Bed efter ett par aktiva år i svensk musikscen och blev snabbt en av Sveriges mest omtalade artister. Uppföljaren, debutalbumet Sleepyhead, anlände i februari 2013 och hyllningarna lät inte vänta på sig –  Grammis- och P3 guld-nomineringar samt en unisont lyrisk svensk kritikerkår och uppmärksamhet från diverse olika internationella publikationer. I april förra året återvände Sibille Attar äntligen med ny musik i form av EP:n Paloma’s Hand – sex spår av magiskt tilldragande popmusik där mörker och ljus möts.

Paloma’s Hand är resultatet av en längre period av ifrågasättande, en samling spår som kom till efter tapp av självförtroende och allmän desillusion av existensen som musikskapare, men ändå en tydlig fortsättning på det hon startade med Sleepyhead. Mörkt och poppigt om vartannat och skriven och producerad av Sibille själv (med Petter Granberg som medproducent på ett spår) är Paloma’s Hand ett ytterligare bevis på att Sibille Attar är bland det mest intressanta musiksverige har att erbjuda. Ytterligare ett kvitto på det kom förra månaden då Sibille Attar nominerades i kategorin Årets kompositör på Manifestgalan.

Sagt om Paloma’s Hand:

”Sibille Attar är för speciell för att vi ska ha råd att slarva bort henne”
Pierre Hellqvist, Sonic

”Med Paloma’s Hand visar Sibille Attar att hon inte bara har en landets viktigaste sångröster, utan att hon dessutom är en av våra mest spännande producenter.”
Patrik Forshage, Nöjesguiden

”Kolbitarna hon skissade så charmigt med på debuten har pressats till knivskarpa diamanter här.”
Mattias Dahlström, DN

Sibille Attar

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.