Skepta

2016 var ett lysande år för den brittiska grimescenen. Efter ett par år av stagnation släppte Skepta sitt fjärde album ’Konnichiwa’ – en kompromisslös attack på etablissemanget och utan tvekan ett av decenniets allra mest angelägna grimealbum. En urbrittisk, rå urladdning där den hungriga Tottenhamrapparen Skepta med minutiös precision visar precis hur bra grime kan vara. Numera är genren inte bara en angelägenhet för underjorden och trots Skeptas fortsatta oberoende så huserar nya albumet ’Ignorance Is Bliss’ på topplistor världen över. Missa inte när denna levande legend kommer till Göteborg för en efterlängtad spelning på Trädgår’n 6 november. Biljettsläpp torsdag 5 september klockan 10.00.

Tack och lov verkar inte framgången och det bredare engagemanget ha stulit något av den hunger och det patos som en gång placerade Skepta på grimetronen. Albumet ’Ignorance Is Bliss’ som släpptes tidigare i år är nämligen precis lika relevant, musikaliskt och argsint oberoende som föregångaren. Även om musiken är aningen mer färgsprakande och ämnena nu även inkluderar frågor som det egna faderskapet, så är albumet en fullträff och ytterligare en injektionsspruta i den nu vitala brittiska grimescenen. Missa inte för allt i världen inte när Skepta svänger förbi Göteborg!

Konnichiwa is as nakedly vulnerable Skepta has ever been, and it represents a tantalizingly wide-open door for grime. It’ll be our job as listeners to step through and discover what we’ve been missing.

Pitchfork

När jag hör musiken, hur som helst, vill jag bara boka en enkel biljett till London, strosa runt bland tegelfasaderna vid Hackney City Farm och äta pommes frites med vinäger och panerad torsk ur gårdagens Daily Mail-papper.

Aftonbladet

SKEPTA