Sons of an Illustrious Father

Brooklyn-baserade Sons of an Illustrious Fathers musik bygger på influenser från en rad olika genrer och intryck – från akustisk folk till hiphop och klassisk rock. På så vis skapar bandet personliga och unika ljudbilder som står på egna ben, och samtidigt samexisterar med musik från historien. Resultatet är låtar som existerar mellan gammalt och nytt, hårt och mjukt, tyst och högt och starkt och sårbart – en musikalisk bergochdalbana rakt igenom.

Sons of an Illustrious Father har under sin existens funnits i flera olika former: de började som två, blev fem och landade till slut i tre. I sin nuvarande inkarnation består bandet av Josh Aubin, Lilah Larson och Ezra Miller som alla delar på såväl låtskriveri som på instrument.

2018 släppte bandet sin senaste skiva, den makalösa “Deus Sex Machina: or, Moving Slowly Beyond Nikola Tesla”. Även om det är första gången som bandet experimenterar med elektroniska ljud är resultatet inget annat än en succé – skivan är intensiv, inkluderande, utforskande och utsökt.