Terra Terra

TERRA

Terra är något så ovanligt som ett svenskt rockband som folk bryr sig om. Sedan debuten 2016 har Göteborgsbandet spelat sig till en ovanligt hängiven publik. Från norr till söder har de fyllt Sveriges indieklubbar och konserterna har beskrivits som både ljuvliga och brutala.

Med ena foten i 80-talets alternativa DIY-scen och den andra i nutida indie har Terra skapat ett eget musikaliskt universum och återupplivat landets smått slumrande indiescen.
– Jag känner att vi har en roll att spela, det är låtar om freaks och geeks som vi älskar och på ett sätt också är själva, säger sångaren Karl Sundström.

”Terrarism” (2016), ”Jävla EP:n” (2018) och ”Underbara saker” (2020) togs emot med öppna armar av såväl kritiker som publik och har strömmats miljontals gånger.
– Vi är ett replokalsband, det ger såklart ett visst sound, att musiken görs i den rätt primitiva miljön. Det är ingen affärsidé dock, vi vet bara inget annat sätt att göra musik på, säger Karl Sundström.

På den senaste singeln ”Sällsynt” (2022) tog Terra en ny musikalisk riktning. Den följdes av utsålda spelningar i Lund, Göteborg och Stockholm som visade att fansen är redo att följa med.

”Om Terras debut var en strålande modern punkpopexplosion är Underbara saker ett postpunkmästerverk”

- Nöjesguiden

”Jag blir smått euforisk över träffsäkerheten och känslan i Karl Sundströms låtar.”

- Göteborgs-Posten

”Terra är Sveriges mest underskattade rockband”

- Café

terra

  • 4 4

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder