QRQ Cc Od Q QRQ Cc Od Q

THÅSTRÖM

Lör 13 Aug Way Out West Göteborg

Thåström

Thåström är alltid på väg. Det har han varit i fyra decennier nu. Alltid nyfiken, alltid relevant och alltid med en närmast absolut närvaro. Med det nya hyllade albumet ’Dom som skiner’ i ryggen fortsätter Thåström sin bejublade Sverigeturné som avslutas den 21 maj på Avicii Arena i Stockholm.

Tio studioalbum har det blivit genom åren. Tio distinkta, singulära och fullständigt oumbärliga album. Det senaste i raden, den intima ’Dom som skiner’ (2021), är inget undantag. I stället för de senaste årens industriella blues klär Thåström här sina mångbottnade vardagsbetraktelser i en elektronisk skrud utan att för ett ögonblick tappa bort känslan av nödvändighet. Thåström har återigen ”tänt den stora lampan” och det är svårt att inte värmas av hans mörka ljus.

Just nu är Thåström på en stor Sverigeturné och hyllningarna har, som alltid med denna levande legend, varit översvallande. Idag konkurrerar han inte med någon annan än sig själv.

"Han har satt en nästan omöjlig standard för andra att följa, långt från alla kommersiella spelregler. Ingen annan svensk rockartist har i 38 år haft en lika hög verkshöjd. Och han är tack och lov inte färdig ännu. Det är bortom imponerande. Det är, i ordets allra finaste och ursprungliga betydelse, unikt."

Markus Larsson, Aftonbladet

"Det finns snart inget kvar att skriva om Thåström som inte redan är skrivet. Man kämpar och kämpar och till slut så sitter man där och staplar klyschor som alla andra. Men så är det med Thåström, han har en lägstanivå som är bra mycket högre än de flesta andra artisters högstanivå och orden liksom tar slut.”

Mathias Skeppstedt, GAFFA

"Hans musikaliska resa har bara blivit mer och mer intensiv med åren. Och frågan är om han någonsin varit bättre än så här. Hursomhelst är det en live-upplevelse som trotsar de flesta uppfattningar om vad som borde vara möjligt."

Andreas Homanen, Corren.se

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.