QRQ Cc Od Q QRQ Cc Od Q

THÅSTRÖM

Fre 18 Mars Fyrishov Uppsala

Thåström

Lör 19 Mars Saab Arena Linköping

Thåström

Fre 25 Mars KalmarSalen Kalmar

Thåström

Lör 26 Mars Brinova Arena Karlskrona

Thåström

Fre 1 Apr Värmekyrkan Norrköping

Thåström

Lör 2 Apr Conventum Örebro

Thåström

Fre 8 Apr Nöjesfabriken Karlstad

Thåström

Lör 9 Apr Huskvarna Folkets Park Huskvarna

Thåström

Fre 22 Apr Västerås Arena Västerås

Thåström

Lör 23 Apr Magasinet Falun

Thåström

Tors 28 Apr Åre Sessions Åre

Thåström

Fre 29 Apr Väven Umeå

Thåström

Lör 30 Apr Sara Kulturhus Skellefteå

Thåström

Fre 6 Maj Scandinavium Göteborg

Thåström

Lör 7 Maj Spektrum Oslo

Thåström

Tors 19 Maj Den Grå Hal Köpenhamn

Thåström

Fre 20 Maj Malmö Arena Malmö

Thåström

Lör 21 Maj Avicii Arena Stockholm

Thåström

Thåström är alltid på väg. Det har han varit i fyra decennier nu. Alltid nyfiken, alltid relevant och alltid med en närmast absolut närvaro. Den 24 september släpper Thåström en ny singel, och under nästa år åker han ut på en riksomfattande turné. Biljetterna släpps onsdag 25 augusti klockan 10.00.

“Om vi nånsin behövt ett mirakel så kan det få komma nu” mässar Thåström på sin låt ’Centralmassivet’ från det senaste studioalbumet med samma namn, och det är svårt att tänka sig en tid då denna sargade bön om hopp och förändring känts mer angelägen än just precis nu. Thåström kastade ut en livboj under pandemin i form av det Grammisnominerade livealbumet ’Klockan 2 på natten, öppet fönster…’ och nu är det dags för fler goda nyheter – under hösten kommer ännu mer ny musik från Thåström. Singelsläppet den 24 september kommer nämligen att leda fram till Thåströms elfte studioalbum som släpps i november.

Turnén i sin tur inleds i Uppsala i mars och kröns med ett framträdande på Avicii Arena i Stockholm i slutet av maj. Där i mellan kommer ett femtontal platser i Sverige att besökas, inklusive stora arenor som Scandinavium i Göteborg och Malmö Arena.

Thåströms livekonserter existerar i gränslandet mellan fantasi och verklighet – en tung och skoningslös musikalisk upplevelse som ständigt överraskar.

"Han har satt en nästan omöjlig standard för andra att följa, långt från alla kommersiella spelregler. Ingen annan svensk rockartist har i 38 år haft en lika hög verkshöjd. Och han är tack och lov inte färdig ännu. Det är bortom imponerande. Det är, i ordets allra finaste och ursprungliga betydelse, unikt."

Markus Larsson, Aftonbladet

"Det finns snart inget kvar att skriva om Thåström som inte redan är skrivet. Man kämpar och kämpar och till slut så sitter man där och staplar klyschor som alla andra. Men så är det med Thåström, han har en lägstanivå som är bra mycket högre än de flesta andra artisters högstanivå och orden liksom tar slut.”

Mathias Skeppstedt, GAFFA

"Hans musikaliska resa har bara blivit mer och mer intensiv med åren. Och frågan är om han någonsin varit bättre än så här. Hursomhelst är det en live-upplevelse som trotsar de flesta uppfattningar om vad som borde vara möjligt."

Andreas Homanen, Corren.se

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.