The Vaccines

The Vaccines kommer till Sverige! De brittiska indierockarna som slog igenom med dunder och brak 2011 har nyss släppt sitt fjärde album och beger sig ut på en turné som gör två stopp i Sverige – 29 oktober på Pustervik i Göteborg, och 30 oktober på Nalen i Stockholm. Biljettsläpp torsdag 24 maj klockan 10.00 via luger.se/the-vaccines.

Det var i slutet av år 2010 som The Vaccines drog i gång på riktigt. Debutsingeln ”Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra)” / ”Blow It Up” släpptes och fick en enad musikkår att gå i spinn. Deras debutalbum året därpå blev det mest sålda albumet i England (2011) och succén har inte avtagit sedan dess. Bandnamnet till trots finns ingenting en kan göra för att värja sig mot denna smittsamma, ljuvliga indierock.

På senaste plattan Combat Sport – album nummer fyra i ordningen – har bandet hittat tillbaka till ett lite råare sound. Efter turnerandet med förra och tredje albumet English Graffitti insåg de att den typ av musik de trivs bäst med är när gitarren får stå i fokus. Sagt och gjort, nya skivan innehåller inte mindre än 11 gitarrsolon och påminner mycket om debutskivan What Did You Expect From The Vaccines? – inte bara till soundet utan också hur låtarna fått växa fram genom ett tajt samarbete mellan bandet numera fem medlemmar. Kort sagt är Combat Sport ett giv där experimentell pop satts åt sidan för att lämna plats till det som bidrog till bandets succédebut för åtta år sedan: självsäker korthet, andfådd spänning och snabba gitarriff.