Timbuktu

Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, är en av Sveriges största hiphopartister genom tiderna. Sedan första singelsläppet 1996 har han uppträtt både som soloartist och i diverse andra konstellationer. Han har släppt ett tiotal album, tilldelats mängder med Guld- och Platinaskivor, vunnit åtta Grammispriser och fyra P3 Guld-utmärkelser.

Timbuktu är en av Skandinaviens mest populära artister, och har under de senaste åren även blivit välkänd utanför hiphopmiljön. Han har etablerat sig själv som en inflytelserik politisk artist som hämtar musikalisk inspiration från folkmusik, amerikansk blues och musik från Västafrika och Jamaica. Med hits som “Alla vill till himmelen men ingen vill dö”, “Det löser sig” och “The botten is nådd” är han känd för att kunna skapa en otroligt festlig stämning – men hans musik når fler dimensioner än så, något som blev tydligt redan 2011 när han fick ta del av Nordiska rådets språkpris.

Timbuktu har under sin artistkarriär åstadkommit mer än de flesta. Han har släppt totalt 10 soloalbum (där senaste tillika otroliga ’Du Gamla Du Nya’ landade 2021), vunnit Grammis och P3 Guld och konstant turnerat i Sverige och Norge. Han har också varit programledare för radio- och TV program som P3 Hip Hop, Musikhjälpen och Jasons Spellista.

År 2020 släpptes också den hyllade boken ’En Droppe Midnatt’, som så småningom också blev en omtalad scenshow med utsålda stopp i hela Sverige. Showen sattes också upp på Harlem Stage i New York, USA för fullt hus.

Timbuktus katalog är full av färgstarka låtar och som alla som någon gång varit på plats på raplegendarens konserter kan berätta, så är det en liveupplevelse utöver det vanliga. Sommaren 2023 gick Timbuktu tillbaka till hiphopens rötter med en otrolig show med endast skivspelare och mikrofoner, detta tillsammans med vännerna Julimar Santos, Esther Kirabo och DJ Large – och succén kommer även återupprepas med några utvalda gig under 2024.

Sommaren 2024 vankas också en once in a lifetime-upplevelse då Jason ger åtta utvalda konserter på svensk mark tillsammans med 7-mannabandet The Rakiem Walker Project från Harlem, New York. Med sig har de även artisten GLRYA på backup vocals. Och detta blir första gången någonsin Timbuktu, RWP och GLRYA framför ett renodlat Timbuktu-set. Förbered er på en helt otrolig konsertupplevelse som inte kommer lämna någon oberörd.

Timbuktu

Pressbilder

Jakob Möller
Jakob Möller
Jakob Möller
Brian Fraser

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.