Tycho

Den 12 juli släpper Tycho nya albumet ”Weather” – där det tidigare instrumentala projektet nu för första gången presenterar låtar med renodlad sång. Första singeln ”Pink & Blue” släpps i dag och gästas av Saint Sinner, som också kommer följa med som vokalist på den kommande världsturné. Den 10 februari stannar bandet till på Vasateatern i Stockholm i Sverige, för ännu en magisk konsert. Biljetterna släpps nu på fredag 17 maj kl 10.00.

Med ett starkt musikaliskt narrativ, färgstarka melodier och genomtänkta detaljer mot en discoinfluerad canvas angriper San Fransisco-projektet Tycho musik och design i en unik symbios. Den 12 juli ser nya albumet ”Weather” dagens ljus och med singeln ”Pink & Blue” som ett första smakprov är det återigen ett ständigt relevant Tycho som delar med sig av ny typ av musikaliskt uttryck. För första gången i bandets karriär har den instrumentala ljudbilden fyllts på med renodlad sång. På den första singeln hörs Saint Sinner, som även lånar ut sin röst på flera spår på albumet. Saint Sinner följer även med Tycho på den kommande världsturnén, vilket blir den första turnén med en vokalist på scen.

Tychos senaste album – Grammynominerade och Billboardtoppande ”Epoch” – blev en omedelbar succé för den San Fransisco-baserade gruppen, med slutsålda spelningar över hela världen. Det elektroniska musikprojektet, med huvudkompositören och erkända grafikern Scott Hansen i spetsen, är nu tillbaka med sitt femte studioalbum, som är en självklar fortsättning på bandets musikaliska resa – där de återigen utmanar sig själva och breddar sitt musikaliska uttryck. De senaste 13 åren har Tycho gått från att vara ett sporadiskt soloprojekt, till en internationell storsuccé med världsturnéer.