Venus Anon

Venus Rami, med iranskt påbrå, tillbringade sina första år på den svenska västkusten lyssnandes på Googoosh och Timbaland. Under tonårstiden bodde hon i Stockholm, djupt inbäddad i den stadens underground- och queerscen, där varje intryck av ny musik blev en influens. Nutida R&B, smarta pop-produktioner, 2000-talets emotionella indie och future bass – allt hörs som små spår i den musik hon nu skapar som Venus Anon. I april 2023 släppte Venus ‘Nocturnal’ – ett sju-spårigt mixtape som verkligen satte tonen för hennes magiska ljudvärld. Släppet följdes av uppträdanden på festivaler runt om i Norden, bland annat på Way Out West i Göteborg, Power Pose Festival i Umeå och By:Larm i Oslo.

‘Nocturnal’ hyllades av flera kritiker, bland annat av en av dagens mest framstående musikjournalister, Anthony Fantano (The Needle Drop). Under våren 2024 blev Venus dessutom Grammisnominerad i kategorin årets Soul/RnB.

Under 2024 kommer Venus Anon tillbaka med nya EP:n Catharsis, ett 4-spårigt projekt som helt och hållet är skrivet, producerat och inspelat av henne själv.

VENUS ANON

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.