Zikai

Guldcertifierade låtskrivaren Zikai är Sveriges nästa stora musikexport och har blivit omnämnd som Sveriges svar på Ariana Grande.

Vid endast 25 års ålder har hon hunnit bli utnämnd till ’Framtidens Artist’ av P3, släppt sin debut-EP och jobbat med några av branschens största namn. Zikai har skapat ett enormt intresse för sitt låtskrivande och har erfarenhet av att skriva låtar både till sig själv men även andra artister.
Hennes blandning av R&B, soul och pop med hennes unika melodispråk och ärliga texter gör Zikai till en av Sveriges mest intressanta låtskrivare och artister just nu. Sommaren 2020 framförde hon sin musik för miljonpublik i SVT:s Allsång på skansen och TV4 Nyhetsmorgon, blev nominerad till ”Årets Rookie” på Denniz Pop Awards.

Hösten 2020 lanserade Zikai sin egen hyllade talkshow på YouTube med gäster så som Cherrie, Liam Kelavi, Hanna Ferm och Quincy Jones III och uppträdde även i Musikkalendern och Tolvslaget på SVT. Under 2021 blev Zikai nominerad till Gaffapriset i kategorin “Årets genombrott”. Och samma år vann hon en grammis för årets soul/RnB med sin EP ”Make You Mine”. Därefter tillbringade hon all sin tid i studion och arbetat fram ett nytt sound. Och i maj 2023 återvände den hyllade svenska sångerskan och låtskrivaren med sin nya singel ”Super 8”.

SPOTIFY

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.