Avantgardet Lugers Avantgardet Lugers

AVANTGARDET

Fre 25 Sep Klubb Undergrunden Borås

Avantgardet

Lör 26 Sep Frimis Örebro

Avantgardet

Fre 2 Okt Katalin Uppsala

Avantgardet

Fre 9 Okt Plan B Malmö

Avantgardet

Lör 10 Okt Jönköping Sofiehof

Avantgardet

Den 1 november släpps Avantgardets efterlängtade fjärde skiva ”Mellan miljonprogram och Thailand”. Releasen följs direkt upp av en turné i december där det hyllade livebandet spelar i Stockholm, Göteborg, Linköping och Kalmar.

Det flerfaldigt Grammisnominerade indiebandet har under sommaren spelat in en ny fullängdare med ambitionen att för första gången försöka fånga den energi som de blivit kända för att bjuda sin publik på live. Skivan blir bandets fjärde på lika många år och redan nu meddelar bandet att de ger sig ut på turné innan året är slut.

– Det känns mer än någonsin som att musiken vi släpper och spelningarna vi gör har ett gemensamt värde. Den nya skivan är gjord för att lyssnas på och upplevas live. Som alltid blir allt mycket större, finare och oförglömligt när vi får dela det tillsammans med vår publik och vi är så glada över att kunna åka ut på en sväng och möta alla med de nya låtarna direkt, säger Avantgardets sångare och frontperson Rasmus Arvidsson.

Avantgardets senaste album ”Alla känner apan” blev utsedd till 2018 års bästa skiva av Sonic Magazine och blev dubbelt Grammisnominerad, vilket gör ”Mellan Miljonprogram och Thailand” till en av de mest efterlängtade svenska releaserna i år.

Trots en enad kritikerkår som unisont hyllat bandets samtliga skivor är det ändå på scenerna Avantgardet blivit mest omtalat och uppskattat. På bara tre år har indiesensationen fått en av landets mest hängivna fanskaror och oavsett stad eller tillfälle beskrivs deras spelningar som unika.

”Bland det vackraste jag sett”

Aftonbladet

"Kärleken till publiken är villkorslös. Det är inte för inte som de kallas Sveriges bästa liveband”

NSD

”Omöjligt att inte ryckas med i Avantgardet-familjen som består inte bara av bandet, utan publiken också”

Sonic

Avantgardet

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder: