Hallas Hallas

HÄLLAS

Tors 18 Juni Copenhell Köpenhamn

Hällas

Hällas förtrollar sina lyssnare med sin äventyrsrock och magiska atmosfär. Kvintettens musikaliska precision, unika uttryck och den karismatiske Tommy Alexanderssons röst gör det svårt för publiken att lämna en Hällas-konsert oberörd. Varje framträdande är ett musikaliskt äventyr skapt för att bjuda in lyssnaren till bandets fantasifulla universum - en oförutsägbar värld där allt är möjligt.

Glöm vardagen och kliv i stället in i en äventyrlig fantasyivärld. Det är vad Hällas vill att den som lyssnar på deras skivor eller ser dem live ska uppleva. Alldeles uppenbart är det allt fler som dras till Jönköping/Linköping/Göteborg-kvintettens såväl sjuttiotalspräglade som dynamiska symbios av progrock, metal och folk. Kommande albumet Conundrum, tredje och sista delen i en trilogi, är deras kanske mest varierade och avancerade hittills, om än fortfarande Hällas med allt vad det innebär in i minsta lilla ton och textrad.

Hällas, som bildades 2011, fick något av ett undergroundgenombrott med förra albumet Excerpts From A Future Past från 2017 och det mycket tack vare den lite otippade hitsingeln Star Rider. Den 22 november släpps nya singeln Tear of a Traitor, vilket blir det första smakprovet från kommande albumet Conundrum. Samma dag som albumet släpps inleds också vårens turné, som gör nedslag i hela Skandinavien.

Arrangemangen är genomtänkta och melodierna urstarka.

- Anders Fridh, Gaffa

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder: