Hällas

Hällas förtrollar allt fler med sin äventyrsrock och magiska atmosfär. Men så kan publiken alltid vänta sig ett musikaliskt äventyr utan motsvarighet.

”Inte sedan Dungens genombrott har ett svenskt band haft ett så särpräglat uttryck”. Så skrev GP om Hällas senaste album Conundrum.

Skivan, som är tredje delen i Jönköping/Linköping/Göteborg-kvintettens äventyrstrilogi om riddaren Sir Hällas, har en gång för alla etablerat gruppen på den skandinaviska rockscenen. Hällas förtrollar sina lyssnare med sin äventyrsrock och magiska atmosfär, en dynamisk symbios av progrock, metal och folkklanger. Kvintettens musikaliska precision, unika uttryck och den karismatiske Tommy Alexanderssons röst gör det svårt för publiken att lämna en Hällas-konsert oberörd. Varje framträdande är ett musikaliskt äventyr skapt för att bjuda in lyssnaren till bandets fantasifulla universum – en oförutsägbar värld där allt är möjligt. Eller som Hymn skrev om Hällas konsert på Plan B i Malmö: ”Det är genialiskt, genomtänkt och sassigt.” Vårturnén på det stora hela intog snart skepnaden av ett smärre framgångståg med utsålda spelningar på exempelvis Slaktkyrkan i Stockholm, Pustervik i Göteborg, Sofiehof Underjord i Jönköping och Kulturkirken Jakob i Oslo.

Själva vill Hällas, som fick något av ett undergroundgenombrott med 2017 års album Excerpts From A Future Past och det mycket tack vare den lite otippade hitsingeln Star Rider, att publiken ska glömma vardagen och i stället kliva in i en förunderlig fantasyvärld. Det mesta pekar på att de lyckas alldeles utmärkt med den föresatsen.

Arrangemangen är genomtänkta och melodierna urstarka.

– Anders Fridh, Gaffa

Lyssna!

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder:

5.39 MB