Freja The Dragon

Bakom alter egot Freja The Dragon döljer sig låtskrivaren, multiinstrumentalisten och producenten Freja Drakenberg.

Debut-EP:n från 2020 kritikerhyllades världen över och när Freja The Dragon nu släpper EP nummer två, ”Midnight Feelings”, gör hon det med radiohiten ”Closer” i bagaget. På sistone har Freja också öppnat för Franz Ferdinand på deras Skandinavien-turné och turnerat som musiker bakom First Aid Kit.

Med en pappa som var musiker och ett hem fullt av instrument föll det sig naturligt att hennes liv skulle kretsa kring musik. Att det var just skriva och producera musik som Freja ville ägna sig åt stod klart redan under tonåren. Efter lite letande fick hon tag på en mejladress till Björn Yttling (Peter Bjorn and John, Lykke Li, Primal Scream) och 2015 började hon praktisera i hans studio i Stockholm. De kommande åren turnerade hon som musiker med exempelvis Peter Bjorn and John samtidigt som hon och Björn började lägga grunden till det som skulle bli startskottet på Frejas solokarriär.

2020 kom Freja The Dragons solodebut, EP:n ”Long Gone Girl”, innehållande sex spår av organisk och melodiös indie med Frejas karaktäristiska röst i centrum. Amerikanska musiksajten Popmatters beskrev den som ”a delightful, musically intriguing collection of songs”. EP:n gavs ut via INGRID och rymde samarbeten med bland andra Joakim Berg (Kent) och Björn Yttling. Som liveartist har Freja The Dragon synts på bland annat By:larm-festivalen i Oslo och som förband till Anna Ternheim, Deportees och Jennie Abrahamsson.

Sedan släppet av första EP:n har Freja tillbringat tid i studion med att skriva och producera musik åt artister som Taken By Trees och Gina Dirawi. Hon har även samarbetat med Smile och synts som musiker bakom First Aid Kit, som hon turnerar världen runt med nu i vinter. Inte minst har hon jobbat på eget material och den 19 januari kommer äntligen nya EP:n ”Midnight Feelings” som innehåller singlarna ”Closer” (feat. Peter Bjorn and John) och ”We’re Changing”.

För att boka Freja The Dragon, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder

Linn Koch-Emmery
Linn Koch-Emmery