Horndal

Horndal, det aviga metalbandet från den döda bruksorten Horndal är tillbaka. Efter den hyllade och vida omskrivna skivan ”Lake Drinker” kommer nu nästa kapitel.

”Head Hammer Man” är den explosiva men bortglömda historien om Alrik Andersson, en ung fackföreningsledare som stod i händelsernas centrum när den våldsamma Storstrejken kulminerade i Horndal 1909. Upproren ledde till vräkningar av arbetarfamiljer, svält, inkallande av militär med dragna gevär och landet var nära ett inbördeskrig. Alrik räddade arbetarnas liv och jobb, men förlorade sitt eget. Han svartlistades och tvingades i landsflykt. True story.
Snabbt insåg bandet att historien inte skulle få plats på 10 låtar, så i samband med skivinspelningarna skrevs en 400 sidor lång bok med samma namn.

Musikaliskt är det ett lika ambitiöst projekt som bokskrivandet och samtliga hörn av skivsamlingen har nu fått influera kompositionerna. Från Pugh Rogefeldt och Janne Loffe Carlsson till Autopsy, Wipers till Judas Priest, Hawkwind till Mercyful Fate, Don Cherry till Voivod. Ett riff lånat från Sparks här, en solo lånat från Jake E Lee där. Blåsarrangemang jämte heroiska stämgitarrer.

Historien må ha glömt Alrik Andersson, men Horndal kommer aldrig att göra det. Albumet och boken ”Head Hammer Man” släpps 5 april 2024. Horndal är: Pontus Levahn, Henrik Levahn, Fredrik Boëthius Fjärem och Daniel Ekeroth.

PRESSBILDER

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.