Little Jinder

Allt sedan debutalbumet på svenska 2014 har Little Jinder tillhört den absoluta toppen bland svenska artister med hits som ”Vita Bergens klockor”, ”Super 8” och inte minst ”Goldwing” (tillsammans med First Aid Kit). Med nya albumet ”Salta diamanter” visar Little Jinder återigen nya sidor av sig själv och med det i ryggen ger hon sig ut på turné i höst.

Little Jinder slog igenom 2014 när hon med sitt självbetitlade album bytte sångspråk från engelska till svenska och fick en stor hit med Rebecca & Fiona-samarbetet ”Vita Bergens klockor”. Skivan, Grammis-vinnare i kategorin Årets pop, bildade skola med såväl pulserande som ångestfyllda storstadshymner. Även uppföljarna ”Allting suger” (2016) och ”Hejdå” (2018) möttes av hyllningar.

Men arbetsmetoden att göra i princip allt på egen hand och hela livsföringen som följde med musiken tog ut sin rätt, ett faktum som blev särskilt tydligt i höjd med ”Hejdå”. Det hade gått slentrian i det hela; hon kände sig blasé och uttråkad. Inför inspelningen insåg Little Jinder att hon mer än något annat ville åt det som varit allra roligast med musiken: att spela med människor som är bra på att spela. ”Det var fantastiskt att mellan 2017 och 2018 turnera med världens fetaste band, att inte känna sig ensam i det man gör, att bli imponerad av andra och inte stå i centrum på samma sätt. Så jag utgick från det.” säger Little Jinder.

Nya Little Jinder-skivan ”Salta diamanter” – nedtonad, vemodig, liveinspelad med band – utgör en nystart på såväl ett personligt som artistiskt plan. Eller som hon sagt själv: ”Skivan är en reaktion inte bara på föregångaren, utan på allting som jag någonsin har gjort.” När hon nu tar med sig albumet ut på vägarna, väntar fem stopp i landet – med några av Sveriges absolut främsta livemusiker vid sin sida. Turnépremiären sker i Göteborg, den 28 oktober på Pustervik.

Ord om Salta Diamanter:
”Salta Diamanter helt klart hennes största och mest välarbetade verk hittills”
– Nöjesguiden

”Little Jinder låter större än någonsin”
– Aftonbladet

Lyssna!

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder

1.06 MB
3.61 MB