Lowheart

Sångerskan, låtskrivaren och producenten Agnès Wiklund Pöntinen är namnet bakom artisten Lowheart. Våren 2022 debuterade hon med sin singel ”Lovely Weather” och släppte därefter sin EP ”Tied Up”. Nu är hon tillbaka igen, denna gång med ett nytt album.

Agnès växte upp i Stockholm i en musikfamilj. Som barn till konsertpianisten Roland Pöntinen har hon alltid varit omgiven av musik. I barndomshemmet i Gamla Stan spelades klassisk musik men också David Bowie, Blondie, Radiohead och Bob Dylan. Detta breda utbud av musik lade grunden för Agnès musikskapande och ledde henne tillslut in i den indie-popvärld som hon hittat sin plats i.

Lowheart’s första fullängdare ”Honeymoon Is Over” handlar om att ifrågasätta både sig själv men också sin omgivning. Låtarna speglar en ung kvinnas liv i 20årsåldern där ens förväntningar inte alltid matchar verkligheten. Ett album om att tvivla på sig själv och vara uttråkad men också om svårigheten i att hålla liv i en relation.

Musiken är en blandning av gammalt och nytt, pop och punk, avskalat och stort.

Med influenser från The Cardigans, Robyn och The Strokes skapar Lowheart ett eget sound med sitt fängslande melodispråk och uttryck.

MUSIK

PRESSBILDER

Mikael Jansson
10.01 MB
Mikael Jansson
8.47 MB