Lowheart

Sångerskan, låtskrivaren och producenten Agnès Wiklund Pöntinen är namnet bakom artisten Lowheart. Lowheart debuterade våren 2022 med sin singel ’Lovely Weather’ och släppte därefter en EP. Nu är hon tillbaka igen, denna gång med ett nytt album – ’Honeymoon Is Over’.

Agnès växte upp i Stockholm i en musikfamilj och har alltid varit omgiven av musik. I barndomshemmet i Gamla Stan spelades både klassisk musik men också David Bowie, Blondie, Radiohead och Bob Dylan. Detta breda utbud av musik lade grunden för Agnès musikskapande och ledde henne till slut in i den indie-popvärld som hon hittat sin plats i.

Lowheart’s första album ”Honeymoon Is Over” handlar om att möta livets svåra utmaningar när allt de roliga och bekymmersfria sakta bleknar bort och ersätts av den hårda verkligheten. Låtarna speglar en tid av tvivel och ifrågasättande av både sig själv och sin omgivning. Samtidigt finns det en underliggande humoristisk ton av självdistans och lekfullhet. Skimrande syntar och stora ljudlandskap möter Lowheart’s fängslande och självklara röst. Musiken är en blandning av gammalt och nytt, avskalat och stort. Med influenser från Beach House, Alice Boman, Robyn och The Strokes skapar Lowheart sitt egna uttryck och sound.

Boka artist här

MUSIK

PRESSBILDER

Mikael Jansson
Mikael Jansson