Maja Francis 2 Emelie Eriksson Maja Francis 2 Emelie Eriksson

MAJA FRANCIS

Lör 18 Mars Kulturens Hus Luleå

Maja Francis

Tors 23 Mars Katalin Uppsala

Maja Francis

Fre 24 Mars Södra Teatern Stockholm

Maja Francis

Lör 25 Mars Södra Teatern Stockholm

Maja Francis

Sön 26 Mars Vara Konserthus Vara

Maja Francis

Tors 30 Mars Lisebergsteatern Göteborg

Maja Francis

Fre 31 Mars The Tivoli Helsingborg

Maja Francis

Lör 1 Apr Moriska Paviljongen Malmö

Maja Francis

Tors 13 Apr Koordinaten Oxelösund

Maja Francis

Fre 14 Apr Kulturkvarteret Örebro

Maja Francis

Tors 20 Apr Jönköpings Teater Jönköping

Maja Francis

Fre 21 Apr Växjö Teater Växjö

Maja Francis

Lör 22 Apr Vårklubben, Restaurang Sällskapet Skövde

Maja Francis

Fre 28 Apr Kungsbacka Teater Kungsbacka

Maja Francis

Lör 29 Apr Babettes Kafferi Linköping

Maja Francis

Maja Francis är just nu högaktuell som en av deltagarna i årets Så Mycket Bättre, och har med sin första tolkning ”Douchebag” (original av Molly Hammar) fått strålande kritik från hennes tidigare, såväl som nya, publik. I vår åker hon som support på First Aid Kit’s Europaturné, men därefter väntar en egen turné på svensk mark – tillsammans med sitt band. Med förra årets hyllade debutalbum ”A Pink Soft Mess” och nya spännande tolkningar i bagaget, väntar nu en fantastisk möjlighet att uppleva en av landets just nu mest unika röster på scener runtom i landet.

Maja Francis har varit en del av den svenska musikscenen sedan släppet av debutsingeln ”Last Days Of Dancing” år 2015. Åren efter följde samarbeten med bland andra Veronica Maggio och inte mindre än tre EP-släpp.

Debutalbumet ”A Pink Soft Mess” (RMV Grammofon) släpptes först 2021 och med det positionerade Maja Francis sig som en av vår generations mest unika röster – med en penna som vågar utmana och beröra på djupet. Albumet, som producerades ihop med Johannes Runemark och David Wikberg har under 2022 nominerats för Grammis, P3 Guld, Manifestgalan, Nordic Music Award och tagits emot med enhälligt strålande kritik från svensk och internationell press.

På albumet hörs bland annat First Aid Kit-samarbetet ”Mama”, som också tolkades av Albin Lee Meldau i premiärprogrammet av Så Mycket Bättre. Även låten “Anxious Angel”, albumets andra singel, har fått stor uppmärksamhet som slutscenslåt i Netflixserien ”Kärlek & Anarki”.

Maja Francis har hittills delat med sig av Så Mycket Bättre-tolkningarna ”Douchebag” (original av Molly Hammar) och ”Please Remember Me” (original av Lasse Stefanz) och med dem också visat upp hennes fantastiska säregna musikaliska universum, med en fot i skandinavisk pop och den andra i country.

Under våren 2023 beger sig Maja Francis på en omfattande turné runtom i landet. Biljetterna släpps onsdag 2 nov kl 10.00.

Maja Francis

“Maja Francis utgår från sig sig - inte från omvärldens förväntningar - och bjuder in lyssnaren till en magisk sagovärld, lika skör som stark, där det finns plats för tårar, sorg och Dollyrefränger”

Jan Gradvall, Di

“Pink Is The New Black!”

Holler Country Music Magazine, USA

Pressbilder

För att boka denna artist, se kontaktuppgifter nedan.