8 F391 DC3 7 F70 42 B4 A708 3 A61154 C8772 8 F391 DC3 7 F70 42 B4 A708 3 A61154 C8772

MAJA FRANCIS

Tis 16 Aug Malmöfestivalen Malmö

Maja Francis

Med storslagna melodier har Maja Francis sedan debuten 2015 målat upp en värld av neonfärgade syntar, bombastiska trummor och himlastormande känslor. Genombrottssingeln ”Last Days Of Dancing” presenterade en ny och självklar leverantör av glittrande pop med känslorna utanpå- något som cementerades ytterligare på det efterföljande Veronica Maggio- samarbetet ”Space Invades My Mind”.

Med debut-EP’n ”Come Companion” omfamnades Maja av både svensk och internationell press med stora uppslag i bla NYLON Magazine, ELLE & DI Weekend.

Med uppmärksamheten från debuten kröp sig oroskänslorna närmre. En känsla av att vara ”Bambi på hal is” infann sig. Var det verkligen detta hon ville? För att bearbeta känslan och släppa fansen ännu närmre inpå fick Majas egna kamp med psykisk ohälsa bli temat för kommande släpp ”Cry Baby pt 1 & 2” där Maja uppmanade till att ”bära sina känslor som en tiara” med betydelsen att vara stolt över sårbarhet och starka känslor.

Maja Francis beskrivs ofta som en ”Emo Dolly Parton”. Hennes sound är säreget, känslosamt, personligt och resultatet av en mängd starka inspirationskällor, erfarenheter och samarbeten.

Med sitt nya material har Maja Francis övergett den värld där musikskapandet är fängslat av krav, förväntningar och där kommersiell framgång blir den enda väsentliga bedömningspunkten. När hon nu återvänder med ny musik är den frigjord och kommer direkt från hjärtat.

”A Pink Soft Mess”, är Maja Francis debutalbum, inspelad med, och producerad av Johannes Runemark och David Wikberg tillsammans med Maja Francis.
På albumet finns bland annat den tidigare släppta Kate Bush-covern ”This Woman’s Work”, ”Anxious Angel”, känd från slutscenerna i Netflix hyllade originalserie ”Kärlek & Anarki” samt ”Tiny Tornados”, låtar som omfamnar den vemodiga och känslosamma countrypop som, precis som den rosaskimrande färgtematiken, kommit att känneteckna Maja Francis låtskrivande och artisteri. Med på albumet finns även ett samarbete med Johanna och Klara Söderberg från First Aid Kit.

Pressbilder

För att boka denna artist, se kontaktuppgifter nedan.