Matt Maeson

Det var som 17-åring som den amerikanska artisten Matt Maeson först förstod musikens unika förmåga att lindra ensamhet och skänka värdighet. Då sjöng han för intagna i fängelser, idag uppträder han på de stora scenerna. Men hans vision förblir intakt.

Rått, intimt, ärligt och utan rädsla blottar Maeson sina demoner för andra att spegla sig i, och många är det som funnit tröst i hans sårbara indie-folk. Med över en miljard streams och nästan 400 miljoner månatliga lyssnare på Spotify så är Matt Maeson inte bara en av samtidens mest kraftfullt drabbande singer-songwriters utan också en av de mest populära.

Matt Maeson exploderade med sin bejublade EP ’Who Killed Matt Maeson’ 2017 och med låtar som ’Cringe’ Och ’Grave Digger’ är det inte svårt att förstå varför. Debutalbumet ’Bank On A Funeral’, där vi hittar ’Hallucinogenics’ som också spelats in med Lana Del Rey, gjorde absolut ingen besviken – ett påstående som också gäller fjolårets ’Never Had to Leave’ och dess frenetiska mix av rock’n’roll, folk och trasig folkmusik. Den 21 november kommer den oefterhärmlige Matt Maeson till Nalen i Stockholm och det bör ni inte missa!