Kaxiga beats och en tjock ljudpalett i kombination med en hes popröst av internationell klass har hjälpt MØ till att bli en världsstjärna. Med samarbeten tillsammans med artister som Iggy Azalea och Major Lazer dröjde det inte länge innan kritiker och musikfantaster världen över fick upp ögonen för Karen Marie Ørsted. Och ögonen, de har varit öppna sedan dess.

Tidigare i år fick vi de nya singlarna Live to Survive och Kindness som kommer att mynna ut i det nya albumet Motordrome tidigt nästa år. Den 11 maj ser vi den här stjärnan på Debaser i Stockholm.

MØ briljerar på vilket projekt hon än tar sig an. Hennes debutalbum från 2014 ”No Mythologies To Follow” hyllades av en enig kritikerkår. Som en hybrid mellan Lana Del Ray och Grimes visade MØ att det är möjligt att göra radiovänlig musik som fortfarande bjuder på ett djup och är av oerhörd kvalité. Succésamarbetet med Major Lazer och megahiten ”Lean On” toppade i stort sett varenda lista sommaren 2015, och sedan dess har MØ fortsatt att pumpa ut nya hits. På scen står hennes röst lika starkt som i studion – vi garanterar dans och gåshud om vartannat.