1 Jun 2023

Cleo åker på sommarturné – turnépremiär på slutsålt Mästerbotten Block Party i Stockholm nu i helgen

Efter ett succéartat år i ryggen, ger sig Cleo nu ut på en efterlängtad sommarturné. Premiären sker redan nu på lördag 3 juni, då hon tillsammans med sitt kollektiv Random Bastards och Hoopdiggas bjuder in till ett slutsålt Mästerbotten Block Party på Slakthusområdet i Stockholm. Därefter väntar ytterligare tio stopp i sommar-Sverige.

3 juni – Stockholm, Slakthusområdet (Mästerbotten Block Party)
4 juni – Umeå, Brännbollsyran
8 juli – Vilhelmina, Midnight Light Festival
15 juli – Mörbylånga, Öland Roots
20 juli – Landskrona, Teaterparken
21 juli – Varberg, Strömma Farmlodge
22 juli – Grebbestad, Falkeröd Café & Ladan
4 aug – Näsåker, Urkult
5 aug – Ulricehamn, Uport Festival
12 aug – Göteborg, Way Out West
26 aug – Uppsala, Parksnäckan

Cleo har i över ett decennium varit en igångsättande och ifrågasättande eldsjäl vars konstnärliga kapacitet och karisma hela tiden signalerat stordåd. Tillsammans med kollektivet Random Bastards har Nathalie Missaoui, som hon egentligen heter, byggt upp en kreativ plattform på egna villkor bortom branschens storstads fixering.

Som artist har Cleo hyllats av både fans och kritiker för såväl sina konserter som för sitt kompromisslösa uttryck. För bara några veckor sedan tilldelades hon Grammis-utmärkelsen Årets hiphop – en statyett som nu gör priser från P3 Guld, SKAP och Kingsizegalan sällskap på hyllan. Med debutalbumet Missaoui, ett av 2022 års absolut starkaste släpp, har Cleo slagit fast att hon är en röst att räkna med i livets små och stora stunder, för den enskilda människan och också samhället i stort.