16 Maj 2023

Daniela Rathana på stor sommarturné – tar med sig School of Rathana ut på vägarna

Efter ett succéartat år är Daniela Rathana nu aktuell med en omfattande sommarturné – School Of Rathana Tour. ”Turnén är en hyllning till alla som känner att man inte passar in i systemet. Med School Of Rathana vill jag erbjuda känslan av revansch till alla IG-barn i publiken” säger Daniela Rathana.

Turnédatum:
3 juni – Umeå Brännbollsyran
10 juni – Piteå Backyard
30 juni – Stockholm Lollapalooza Stockholm
1 juli – Västerås Västerås Cityfestival
8 juli – Varberg A Day At The Park
14 juli – Karlstad Kajen
15 juli – Burgsvik Grå Gåsen (med Miriam Bryant)
28 juli – Smögen Amaze Festival
29 juli – Östersund Storsjöyran
04 aug – Karlskrona Karlskrona Skärgårdsfest
05 aug – Ulricehamn Uport Festival
26 aug – Kristianstad Trädgården Festival
27 aug – Malmö Sounds of Amfi, Pildammsteatern
02 sep – Göteborg Göteborgs Kulturkalas

”School Of Rathana är en skola för alla oss som av olika anledningar inte hade förutsättningar för att passa in i systemet. Hela livekonceptet bottnar i ett sår, en frågeställning som jag inte kan släppa: Tänk om nationella proven krävde svar av alla barn i Sverige på frågor som: “Hur mår du? Sover du om nätterna? Hur mår din familj? Har ni mat hemma?”

Jag vill att publiken ska lyssna på sin egen röst, precis som jag lyssnat på min. ”Tänk om du redan har allt du behöver för att bli allt du vill bli? Tänk om den där rösten inom dig sitter på alla svar? Tänk om det är din inre skola som kommer skriva historia?”

School of Rathana är mitt sätt att ta revansch för alla gånger jag fått höra att min framtid ser mörk ut. Jag vill erbjuda samma revansch till alla IG-barn i publiken. Kom gärna för sent, kom inte ens hit om du inte pallar, somna eller zoona ut om du behöver, ta inte med mobilen för vi båda vet att du kommer tappa den. Jag tror på dig. Jag vet att du lyssnar på rätt röst, även om det innebär att du inte är här.

Pusss och MVG plusss

/ Rektor Dr. Rathana

School of Rathana”

Med den självbetitlade debut-EP:n och det efterföljande debutalbumet ”Rathana Club” (2021) vände Daniela Rathana uppochned på den svenska musikscenen. Hon korades omedelbart till svensk pops nästa stora namn, belönades med en Grammis för Årets pop och blev en storfavorit både lyssnare och kritiker.

Under 2022 har Daniela hunnit med en egen utsåld turné, såväl som att både öppna för och gästa Håkan Hellström på Ullevi. Under hösten var hon dessutom högaktuell som en av deltagarna i Så Mycket Bättre och gav oss otroliga tolkningar av bland annat ”Vandraren” och ”Återvändsgränd”.

I sommar gör School of Rathana nedslag på några av landets största sommarscener och alla som har fått sig en glimt av denna stjärna kan intyga att rör sig om en liveartist utav rang – redo att ge hopp och revansch till alla som behöver det.