15 Dec 2022

Ellen Krauss på turné 2023

I vår släpper äntligen stjärnskottet Ellen Krauss ny musik och i samband med detta väntar en stor turné. ”Jag är så peppad! Det ska bli jättekul att åka ut på en alldeles egen turné och så himla kul att få göra det tillsammans med mina favoritmusiker. Det känns också fint att få dela med mig av de nya låtarna som vi har filat på de senaste åren” säger Ellen Krauss.

12 apr – Södra Teatern, Stockholm
13 apr – Kungsbacka Teater, Kungsbacka
14 apr – Landskrona Teater, Landskrona
15 apr – Moriska Paviljongen, Malmö
20 apr – Nefertiti, Göteborg
21 apr – Platens Bar, Linköping
22 apr – The Pot, Karlskrona
28 apr – Kulturens Hus, Luleå
29 apr – Facit Bar, Umeå

Ellen Krauss är en klassisk singer-songwriter. Men kanske egentligen mer än så. Hjärtat på utsidan finns där, likaså känslan för popmelodier, den lågmälda intensiteten, förmågan att få det småskaliga att upplevas storslaget. Men för Ellen Krauss handlar det också om att hon vuxit upp mitt i musiken – dessutom med avsevärd framgång – och att publiken har kunnat följa det, i princip, i realtid. Allt det där hörs extra tydligt på Ellen Krauss kommande nya album, som äntligen släpps i vår. Med den i ryggen ger sig Ellen Krauss ut på turné i landet, med nio stopp i Sverige.

Ellen Krauss hade sitt genombrott med debutsingeln The One I Love, som nu har lyckats nå över 23 miljoner streams på Spotify. Med en otrolig röst, närvaro, mod och en medfödd känsla att beröra sina lyssnare har hon snabbt blivit en av pop-Sveriges nästa stora framtidsnamn; inte minst genom 2020 års debutalbum ”Pearl”.

Ellen har redan hunnit turnera både själv och med giganter som Laleh, Markus Krunegård och Miriam Bryant. Under våren 2023 släpps alltså äntligen ett nytt album – även detta skapat tillsammans med hennes ständiga samarbetspartners Christian Walz och Johan ”Jones” Wetterberg – och med ytterligare ett magiskt stjärnalster i ryggen väntar en stor egen turné i landet. Missa inte detta!