13 Dec 2023

Jelly Crystal och waterbaby klara som support till Seinabo Sey i vår 

I början av 2024 väntar Seinabo Seys första stora turné på hemmaplan på över fem år. Nu står det klart att stjärnskotten Jelly Crystal och waterbaby ansluter som support på turnén.

25 jan – Uppsala, UKK*
26 jan – Sundsvall, Quality Hotel*
27 jan – Luleå, Kulturens Hus*
31 jan – Göteborg Pustervik* – EXTRAINSATT
1 feb – Göteborg Pustervik* – SLUTSÅLT
2 feb – Falun Magasinet*
3 feb – Gävle Gävle Konserthus*
8 feb – Oslo Rockefeller^
9 feb – Karlstad Nöjesfabriken*
10 feb – Örebro Frimis Salonger*
14 feb – Köpenhamn Store VEGA^
15 feb – Malmö Slagthuset^
16 feb – Lund Mejeriet*
17 feb – Helsingborg The Tivoli*
5 mar – Stockholm Cirkus* – FÅTAL
* = Support: Jelly Crystal
^ = Support: waterbaby

Med rötterna i pophistoriens tidlösa melodier och den svenska indierockscenen har Jelly Crystal etablerat sig som en av landets bäst bevarade pophemligheter. Hans äventyrslystna låtskrivande har tagit många former sedan debuten – från att tidigt i karriären utforska art-rock till att på senare år involvera allt från djupa soulmelodier och R&B till glamrock och funk. 2021 släpptes det hyllade och Manifestprisade albumet ”Freak Show” som gjorde att fler fick upp ögonen för Filip Johnson, personen bakom aliaset. Året därpå kom EP:n ”ILY” som bl.a. gästades av Seinabo på balladen ”I Tryyy”, samtidigt som Filip var en av låtskrivarna på Seinabos låt ”Black Star”. Under 2023 släppte Jelly Crystal sitt andra fullängdsalbum ”Prince” och efter att ha hyllats av kritiker, sålt ut sin stjärnsppäckade konsert ”The Prince Show” på Södra Teatern i Stockholm, väntar nu alltså turné som support till Seinabo Sey.

waterbaby har på kort tid blivit en av den svenska musikscenens mest lovande internationella namn. Debutsingeln ”Airforce blue” och efterföljande ”911” släpptes under våren på det ikoniska skivbolaget Sub Pop och plockades snabbt upp av internationella tastemakers som New York Times, The Guardian, NME, Stereogum, The FADER och BBC Radio 1. Med höstens EP ”Foam” och en färsk nominering till Framtidens Artists på P3 Guld-galan i ryggen står det nu klart att waterbaby följer med Seinabo Sey som support i Oslo, Köpenhamn och Malmö. Tidigare i sin karriär körade waterbaby för Seinabo Sey på flera turnéer och de har också släppt låten ”sweet life” tillsammans.