15 Nov 2023

Jonathan Johansson på vårturné 2024 

Med en av landets mest högklassiga låtkataloger i ryggen, ger sig Jonathan Johansson ut på en omfattande turné våren 2024. Jonathan Johansson är just nu aktuell som en av deltagarna i årets Så Mycket Bättre, där han presenterat tolkningar av bland annat ”Högt över havet” (Lasse Holm), ”Passa Micken” (The Latin Kings) och “New York” (Ellen Krauss). 

I gränslandet mellan pop, elektronisk musik, och R&B släppte Jonathan Johansson 2009 genombrottsalbumet ”En hand i himlen”. Albumet gav Johansson en P3 Guld-nominering som Årets Artist samt en Grammis-nominering som Bästa Nykomling, och blev inte minst startskottet för vad som skulle bli en lång tillika hyllad artistkarriär.

Efter debuten har ytterligare sex album följt, där varje nytt album vecklat ut fler och fler dimensioner i det angelägna artistskapet som är Jonathan Johansson; vidare, större, ljusare, mörkare, större och mer intimt på samma gång.

Efter 2020 års ”Scirocco” – enligt många hans mest intrikata och modiga album så här långt – släppte Jonathan återigen in ljuset på den fantastiska ”Om Vi Får Leva” 2022. Albumet gav honom ett Grammispris för Årets Textförfattare och den efterföljande soloturnén våren 2023, där Jonathan navigerade sin låtkatalog med endast en gitarr, sålde slut på nästan alla konsertstopp.

Denna vinters experimenterande med andra artisters låtar som del av Så mycket bättre följs nu upp av nya möjligheter att se Jonathan Johansson live. Våren 2024 åker Jonathan Johansson på turné, åter med ett band och fulla arrangemang, för 14 konserter runtom i Sverige. Med den produktive låtskrivaren Johansson vid rodret är det inte omöjligt att turnén också bjuder på helt nya låtar.Våren 2024 åker Jonathan Johansson på turné, åter med ett band och fulla arrangemang, för 14 konserter runtom i Sverige. Med den produktive låtskrivaren Johansson vid rodret är det inte omöjligt att turnén också bjuder på helt nya låtar

Turnédatum:
8 mars – Falun, Magasinet
9 mars – Örebro, Örebro Konserthus
15 mars – Uppsala, UKK
16 mars – Gävle, Gävle Konserthus
22 mars – Oxelösund, Koordinaten
23 mars – Malmö,  Slagthuset
4 april – Vara, Vara Konserthus
5 april – Kungsbacka, Kungsbacka Teater
6 april – Karlstad, Scalateatern
13 april – Luleå, Kulturens Hus
17 april – Stockholm, Göta Lejon
19 april – Jönköping, Spira
20 april – Helsingborg. The Tivoli
24 april – Köpenhamn, Hotel Cecil
25 april – Norrköping, Arbis Bar & Salonger
26 april – Göteborg, Göteborgs Konserthus