4 Okt 2022

Loyle Carner [UK] till Sverige i vinter!

På sitt nya, tredje album ’hugo’ konfronterar rapparen Loyle Carner både det djupt personliga och det superpolitiska. ’hugo’ är ett stridsrop för en plågad generation och en närstudie av de interna konflikter som driver artisten – som rasifierad, som artist, som far och som son. Missa inte när Loyle Carner kommer till Berns den 22 januari. Biljetter släpps fredagen den 7 oktober klockan 09.00.

Med nomineringar till Mercury Prize, Brit Awards och NME Awards har Loyle Carner haft en snabb resa till toppen, en resa som kulminerade med det andra, hyllade albumet ’Not Waving, But Drowning’. På nya skivan ’hugo’ möter vi dock en Carner som sliter sig loss från sitt arv till följd av pandemins nedstängningar och det faktum att de hedonistiska sidorna av artistskapet föll bort. Genom att fortsätta skriva under dessa tumultartade tider fann Carner en pånyttfödd klarsynthet och lyckades gräva ännu djupare än han någonsin gjort innan.

Med ett knippe hyllade sommarfestivalspelningar i ryggen gör sig nu Loyle Carner redo att ta sitt kommande album ’hugo’ med sig på vägarna nästa år. Den 22 januari tar han med sig sitt nya elektrifierade material till Stockholm för att ge en efterlängtad konsert på Berns.