27 Sep 2023

Luger och Orionteatern presenterar åtta konsertkvällar i december – Cleo, Deportees, Hurula med flera intar den anrika scenen

Under december månads två första veckor presenterar Luger och Orionteatern flera storslagna konsertkvällar i Stockholm. Cleo, Deportees, Hurula, Les Big Byrd, Nicole Sabouné och Sara Parkman & Maria W Horn (Funeral Folk) intar alla den unika teatern i Stockholm.

Konsertarrangören Luger och Orionteatern har samarbetat flera gånger tidigare och då presenterat konserter med Frida Hyvönen, Amason och inte minst sex stycken extraordinära kvällar med Thåström i december förra året. Nu tar de två aktörerna nästa kliv i samarbetet och presenterar en större konsertserie, där ledorden är kvalitet och höjd.

Premiären sker den 6 och 7 december då den hyllade artisten Hurula intar scenen två kvällar i rad, och därefter väntar ytterligare sex konserter med några av landets främsta akter.

Ons 6 dec Hurula 
Tor 7 dec Hurula 
Fre 8 dec Deportees 
Lör 9 dec Deportees 
Ons 13 dec Funeral Folk – Sara Parkman & Maria W Horn  
Tor 14 dec Les Big Byrd with art & visuals by Jenny Källman
Fre 15 dec Nicole Sabouné 
Lör 16 dec Cleo 

Hurula
Med gripande berättelser om klass, utanförskap, psykisk ohälsa och bultande hjärtan har Hurula fått motta inte mindre än tre Grammispriser för Årets Rock, såväl som kärlek från både fans och kritiker. Med fem briljanta album – ’Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för’ (2014),  ’Vapen till dom hopplösa’ (2016), ’Klass’ (2019), ’Jehova’ (2020) och ’Ingen är kär i år och andra sånger’ (2022) – har Hurula cementerat sig som en av de viktigaste artisterna i Sverige.

Cleo
Trots att Cleo sedan länge hört till den svenska hiphopscenens viktigaste och mest mångfacetterade röster är 2022 års hyllade ”Missaoui” hennes första svenska fullängdsalbum. Att se Cleo live är en upplevelse bortom det vanliga och med flera utsålda konserter och stora festivalspelningar i ryggen är det tydligt – och inte förvånande – att fanskaran fortsätter att växa lavinartat.

Deportees
Deportees gjorde entré på den svenska musikscenen 2003. Umeå-bandet består av Peder Stenberg, Anders Stenberg och Thomas Hedlund. Beväpnade med en ordlös, nästan telepatisk kommunikation och en typ av gemenskap som erbjuder ett skydd mot världen har de kammat hem flera Grammis- och P3 Guld-priser, och blivit en av den alternativa musikscenens mest älskade band. I juni 2023 släpptes bandets sjunde album ”People Are A Foreign Country”.

Nicole Sabouné
Tio år efter debuten ’Must Exist’ är Nicole Sabouné fortfarande en av landets mest angelägna artister, med sina intima, råa berättelser – inbäddade i en lika engagerande som dramatisk ljudvärld. I oktober 2023 släpper Nicole Sabouné sitt efterlängtade fjärde album ”Kismet” och åker därefter ut på en Sverige-turné.

Funeral Folk – Sara Parkman och Maria W Horn
Funeral Folk är ett utforskande av dödens musikaliska fenomenologi. Sara Parkman är violinist, sångerska och tonsättare med fokus på svensk folkmusik. Maria W Horn är tonsättare och elektronmusiker som utforskar musikens inneboende spektrala egenskaper.

Les Big Byrd with art & visuals by Jenny Källman
Med sin egensinniga häxbrygd av psykedelisk rock, kraut, virvlande synthar och oemotståndliga pophookar lyckas Les Big Byrd med konststycket att skapa något som andas sann frihet. Med senaste albumet ’Eternal Light Brigade’ har man turnerat genom Skandinavien och gig efter gig slagit fast att deras sinnesutvidgande rymdrock är bland det bästa som kan upplevas live idag. I somras spelade Les Big Byrd på Way Out West och konserten, där den hyllade konstnären Jenny Källman presenterade en helt unik scendekor, blev en av festivalens stora snackisar. På Orionteatern fortsätter samarbetet med ytterligare dekor och installationer av Jenny Källman.

Biljettsläpp torsdag 28 sep kl 10.00 via Luger.se och Orionteatern.se.