24 Nov 2022

Maja Francis adderar datum på turnén – släpper exklusiv vinyl

Med en fot i skandinavisk pop och den andra i country har Maja Francis satt sig själv på den svenska musikkartan. Efter totalt fyra kritikerrosade tolkningar av artisterna Lasse Stefanz, Molly Hammar, Anna Ternheim och Nordman tackade Maja Francis för sig i årets Så Mycket Bättre. Låtarna har hyllats av i svensk press och nu är det äntligen dags att släppa tolkningarna tillsammans med albumet “A Pink Soft Mess” i form av en exklusiv vinyl. Dessutom adderas nu extradatum på vårens omfattande Sverigeturné.

18/3 – Luleå, Kulturens Hus
23/3 – Uppsala, Katalin And All That Jazz
24/3 – Stockholm, Södra Teatern – Fåtal
25/3 – Stockholm, Södra Teatern – Extrainsatt konsert
26/3 – Vara, Vara Konserthus
30/3 – Göteborg, Lisebergsteatern
31/3 – Helsingborg, The Tivoli
01/4 – Malmö, Moriska Paviljongen
13/4 – Oxelösund, Koordinaten
14/4 – Örebro, Kulturkvarteret
20/4 – Jönköping, Jönköpings Teater
21/4 – Växjö, Växjö Teater
22/4 – Skövde, Vårklubben, Restaurang Sällskapet
28/4 – Kungsbacka, Kungsbacka Teater
29/4 – Linköping, Babettes Kafferi

Debutalbumet ”A Pink Soft Mess” (RMV Grammofon) släpptes 2021 och producerades tillsammans med Johannes Runemark och David Wikberg. Under 2022 nominerades Maja och albumet till Grammis, P3 Guld, Manifestgalan, Nordic Music Award och har tagits emot med enhälligt strålande kritik från svensk och internationell press.

På albumet hörs bland annat First Aid Kit-samarbetet ”Mama”, som också tolkades av Albin Lee Meldau i Så Mycket Bättre. Även låten “Anxious Angel”, albumets andra singel, har fått stor uppmärksamhet i Netflix-serien ”Kärlek & Anarki”. Albumet korades även till årets debutalbum 2021 av Alexandra Sundqvist på Dagens Nyheter och utsågs även till årets svenska album av onlinemagasinet Popmani samma år.

Under våren 2023 väntar en fantastisk möjlighet att uppleva Maja Francis live på intima och anrika scener runtom i landet. På grund av högt tryck släpps nu också en extrainsatt konsert i Stockholm – den 25 mars på Södra Teatern. Biljetterna släpps i morgon fredag 25 nov kl 10.00.