31 Okt 2022

Maja Francis gör succé i Så Mycket Bättre – åker på turné våren 2023

Maja Francis är just nu högaktuell som en av deltagarna i årets Så Mycket Bättre, och har med sina första tolkningar ”Douchebag” (original av Molly Hammar) och ”Please Remember Me” (original av Lasse Stefanz) fått strålande kritik från hennes tidigare, såväl som nya, publik. I vår åker hon som support på First Aid Kit’s Europaturné, men därefter väntar en egen turné på svensk mark – tillsammans med sitt band.

Med förra årets hyllade debutalbum ”A Pink Soft Mess” och nya spännande tolkningar i bagaget, väntar nu en fantastisk möjlighet att uppleva en av landets just nu mest unika röster på scener runtom i landet.

18/3 – Luleå, Kulturens Hus
23/3 – Uppsala, Katalin
24/3 – Stockholm, Södra Teatern
26/3 – Vara, Vara Konserthus
30/3 – Göteborg, Lisebergsteatern

31/3 – Helsingborg, The Tivoli
1/4 – Malmö, Moriska Paviljongen
13/4 – Oxelösund, Koordinaten
14/4 – Örebro, Kulturkvarteret
20/4 – Jönköping, Jönköpings Teater
21/4 – Växjö, Växjö Teater
22/4 – Skövde, Vårklubben, Restaurang Sällskapet
28/4 – Kungsbacka, Kungsbacka Teater
29/4 – Linköping, Babettes Kafferi

Maja Francis har varit en del av den svenska musikscenen sedan släppet av debutsingeln ”Last Days Of Dancing” år 2015. Åren efter följde samarbeten med bland andra Veronica Maggio och inte mindre än tre EP-släpp.

Debutalbumet ”A Pink Soft Mess” (RMV Grammofon) släpptes först 2021 och med det positionerade Maja Francis sig som en av vår generations mest unika röster – med en penna som vågar utmana och beröra på djupet. Albumet, som producerades ihop med Johannes Runemark och David Wikberg har under 2022 nominerats för Grammis, P3 Guld, Manifestgalan, Nordic Music Award och tagits emot med enhälligt strålande kritik från svensk och internationell press.

På albumet hörs bland annat First Aid Kit-samarbetet ”Mama”, som också tolkades av Albin Lee Meldau i premiärprogrammet av Så Mycket Bättre. Även låten “Anxious Angel”, albumets andra singel, har fått stor uppmärksamhet som slutscenslåt i Netflixserien ”Kärlek & Anarki”.

Maja Francis har hittills delat med sig av Så Mycket Bättre-tolkningarna ”Douchebag” (original av Molly Hammar) och ”Please Remember Me” (original av Lasse Stefanz) och med dem också visat upp hennes fantastiska säregna musikaliska universum, med en fot i skandinavisk pop och den andra i country.

Under våren 2023 beger sig Maja Francis på en omfattande turné runtom i landet. Biljetterna släpps onsdag 2 nov kl 10.00.