13 Mar 2023

Meshuggah på vårturné – flyttar till större venue i Linköping på grund av högt biljettryck

Om bara några veckor inleder Meshuggah vårens Nordenturné. Några spelningar är redan helt slutsålda och på grund av högt biljettryck i Linköping flyttas nu konserten upp till en större venue. Grammisnominerade supergruppen The Halo Effect agerar Special Guests under hela turnén och som om inte det vore nog så kommer också Orbit Culture och Scar Symmetry följa med som support på de svenska datumen.

31 mars – Sparbanken Skåne Arena, Lund *^
1 april – Conventum, Örebro *^
7 april – Nolia-hallen, Umeå *^
8 april – Annexet, Stockholm *^
15 april – Helsinki, Kultturitaalo * – SOLD OUT
20 april – Sentrum Scene, Oslo * – SOLD OUT
21 april – SAAB Arena, Linköping *^ – VENUE UPGRADE
22 april – Partille Arena, Partille *^

* Special Guests: The Halo Effect
^ Support: Orbit Culture & Scar Symmetry

Äventyrliga, progressiva, brutala och outtröttligt kreativa – Meshuggahs position som ett av det mest inflytelserika metalbandet någonsin förblir obestritt. Och trots att 30 år har gått sedan bandet bildades har de inte förlorat ett uns av det kompromisslösa framåtblickandet som blivit deras signum. Något som deras senaste, nionde album ’Immutable’ är ett skrikande exempel på. För ett band som aldrig stannat upp kan titeln, som översätts ”oföränderlig”, te sig lite paradoxal. Men om något berättar den om en grupp pionjärer som aldrig låtit som någon annan än sig själva. Och ännu gång visar Meshuggah att musik visst kan vara oemotståndligt medryckande och gränslöst komplex på en och samma gång.

Med den superhyllade skivan ’Immutable’ i ryggsäcken kommer Meshuggah att ta sin omtalat skoningslösa liveshow till Sverige, Finland och Norge under 2023 och som alla som någonsin upplevt deras kontrollerade kaos live kan berätta så är upplevelsen både sinnesutvidgande och djupt fysisk. Death metal-supergruppen The Halo Effect kommer att agera Special Guests under hela turnén och som om inte det vore nog så kommer också Orbit Culture och Scar Symmetry att ansluta sig som support på de svenska datumen.

Biljetterna är släppta!