11 Maj 2023

Sara Parkman åker på sommarturné – fortsätter succéåret med 18 stopp i Sverige och Norge

Förra veckan prisades Sara Parkman med utmärkelsen ”Årets folkmusik” på Grammisgalan. Nu står det klart att hösten och vårens utsålda turnéer förlängs med ytterligare fler stopp även i sommar.

Sara Parkman är folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum – och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn. Efter tre hyllade soloalbum är det idag lika självklart att höra hennes musik pulsera ut över dimman i sommarnattens skogsrejv som det är att se henne framföra den live i folkkära tv-program.

Förra årets hyllade albumsläpp ”Eros Agape Philia” blev Sara Parkmans breda genombrott och imponerade stort på landets kritiker. Albumet låg högst upp på DN:s albumtopplista i inte mindre än fem veckor och resulterade så sent som förra veckan i utmärkelsen ”Årets folkmusik” på Grammisgalan 2023.

Förutom albumsuccén har Sara Parkman hunnit med två utsålda turnéer under hösten och våren och också gästat Jill’s Veranda i Nashville. Nu står det klart att Sara Parkman förlänger segertåget med flera konsertstopp även i sommar.

Ta chansen att se en av landets just nu mest spännande musiker, låtskrivare och artister live i sommar. Biljetter hittar du via Luger.se.

Turnéplan:

26 maj – Stockholm, Rinkeby Bokfestival
27 maj – Bergen, Bergen International Festival
10 juni – Stockholm, Rosendal Garden Party
17 juni – Ställberg, Ställbergs gruva /Funeral Folk
1 juli – Saltoluokta, Saltofolk
4 juli – Åtvidberg, Borkhult Lapphem
5 juli – Borgholm, Kackelstugan
6 juli – Grebbestad, Falkeröd
7 juli – Tossene, Clandestino Festival
8 juli – Sunne, Alma Löv
14 juli – Tvååker, Strömma Farmlodge
20 juli – Mariestad, Lilla Björkö
22 juli – Trondheim, Heim Festival
28 juli – Östersund, Storsjöyran
10 aug – Göteborg, Way Out West
12 aug – Lund, Lunds Domkyrka
13 aug – Malmö, Malmöfestivalen
23 aug – Uppsala, Almost a Festival/Parksnäckan