30 Nov 2022

Sara Parkman följer upp höstens utsålda turné med stor vårturné

Med höstens utsålda turné och det enormt hyllade albumet ”Eros Agape Philia” i ryggen presenterar nu Sara Parkman en omfattande vända även i vår! Biljetterna är släppta!

24 feb – Umeå, Umefolk
25 feb – Luleå, Kulturens Hus
2 mar – Stockholm, Berns
3 mar – Örebro, Konserthuset
9 mar – Linköping, Skylten
10 mar – Uppsala, Katalin
14 mar – Oslo, Blå
15 mar – Stenungsund, Kulturhuset Fregatten
16 mar – Göteborg, Pustervik
17 mar – Jönköping, Kulturhuset Spira
18 mar – Skövde, Skövde Kulturhus
24 mar – Falun, Magasinet
25 mar – Gävle, Gävle Konserthus
29 mar – Karlstad, Scalateatern
30 mar – Växjö, Växjö Teater
31 mar – Landskrona, Landskrona Teater
1 apr – Malmö, Plan B
15 apr – Härnösand, Härnösands Teater
27 apr – Nyköping, Nyköpings Teater

Sara Parkman är folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum – och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn. Efter tre hyllade soloalbum är det idag lika självklart att höra hennes musik pulsera ut över dimman i sommarnattens skogsrejv som det är att se henne framföra den live i folkkära tv-program.

När hennes senaste album ”Eros Agape Philia” gavs ut i oktober möttes det av översvallande recensioner. Nöjesguiden delade ut sitt allra högsta betyg och skrev: ”Det är folkligt, mystiskt, mäktigt och modernt.” Gaffa skrev: ”En välbehövlig motvikt mot de som tror att folkmusiken hör hemma på ett hembygdsmuseum.” Och skivan har legat högst upp på DN:s albumtopplista i inte mindre än fem veckor.

Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris och – som på Manifestgalan tidigare i år – utsetts till årets bästa liveakt.

Under hösten har Sara Parkman spelat för utsålda konserthus, klubbar och teatrar och i vår fortsätter segertåget med flera stopp i landet. Biljetterna är släppta!