26 Maj 2023

Timbuktu på sommarturné – går tillbaka till rötterna med klassisk hiphopshow

I sommar går Timbuktu tillbaka till sina rötter med en klassisk hiphop-show med skivspelare och mikrofoner – detta tillsammans med vännerna Julimar Santos, Esther Kirabo och DJ Large. Sommarturnén har premiär redan nästa vecka på Järvaveckan i Stockholm, och därefter väntar ytterligare tio stopp.

31 maj – Tensta, Järvaveckan
9 juni – Malmö, Folkets Park (Malmö & Beyond)
10 juni – Uppsala, Parksnäckan
30 juni – Trelleborg, South Beach Festival
1 juli – Helsingborg, HX
7 juli – Nyköping, Tovastugan
27 juli – Fredrikstad, OBOS på Månen
28 juli – Norrköping, Hugo Parkfestival
29 juli – Rättvik, Classic Kalaset
30 juli – Bjärred, Bjerreds Station (Slutsålt!)
5 augusti – Langesund, Wrightegaarden

Timbuktu är en av Skandinaviens mest populära artister, och har under de senaste åren även blivit välkänd utanför hiphopmiljön. Han har etablerat sig själv som en inflytelserik politisk artist som hämtar musikalisk inspiration från folkmusik, amerikansk blues och musik från Västafrika och Jamaica. Med hits som “Alla vill till himmelen men ingen vill dö”, “Det löser sig” och “The botten is nådd” är han känd för att kunna skapa en otroligt festlig stämning – men hans musik når fler dimensioner än så, något som blev tydligt redan 2011 när han fick ta del av Nordiska rådets språkpris.

Timbuktu har under sin artistkarriär åstadkommit mer än de flesta. Han har släppt totalt 10 soloalbum, vunnit Grammis och P3 Guld och konstant turnerat i Sverige och Norge. Han har också varit programledare för radio- och TV program som P3 Hip Hop, Musikhjälpen och Jasons Spellista.

År 2020 släpptes också den hyllade boken ’En Droppe Midnatt’, som så småningom också blev en omtalad scenshow med utsålda stopp i hela Sverige. Showen sattes också upp på Harlem Stage i New York, USA för fullt hus.

Timbuktus katalog är full av färgstarka låtar och som alla som någon gång varit på plats på raplegendarens konserter kan berätta, så är det en liveupplevelse utöver det vanliga. I sommar går Timbuktu tillbaka till hiphopens rötter med en otrolig show med endast skivspelare och mikrofoner, detta tillsammans med vännerna Julimar Santos, Esther Kirabo och DJ Large.