12 Dec 2023

Timbuktu & Rakiem Walker Project på turné 2024

Sommaren 2024 bjuder vi på en once in a lifetime upplevelse! Till utvalda konserter så kommer Jason uppträda med 7-mannabandet Rakiem Walker Project från Harlem, New York, och de har också med sig artisten GLRYA på backup vocals. 

De som har sett den engelska versionen av Timbuktus föreställning ”A Drop of Midnight” har redan fått stifta bekantskap med den magi som RWP skapar på scen och i ett renodlat konsertsammanhang så är energin Timbuktu och RWP utstrålar något som knappt går att härleda till den här världen!

Deras gemensamma historia börjar på Marcus Samuelssons Red Rooster i Harlem. Jason bodde hos Marcus när han skrev ”En Droppe Midnatt” och Rakiem var Musical Director på Rooster på den tiden. Varje gång dom uppträdde så kokade hela stället, Jason blev helt knockad och för varje gång han kom tillbaka så började han spendera lika mycket tid med dom på scenen som han gjorde i publiken. Resten, as they say, är historia. Rakiem har varit delaktig i att skapa En Droppe Midnatt föreställningen ihop med Jason och Erik Hjärpe sen dag ett och när de väl började dela scener ihop så har dom hänfört publiken i vilket rum det än har varit. Utöver Red Rooster har RWP bl a haft residencies på Dumbo House i Brooklyn (Soho House), The Seville och på legendariska Gurney’s i Montauk.

Rakiem Walker är saxofonist, bandledare och musical director född i Brooklyn och uppväxt i Harlem och The Bronx. Han började spela sax när han var 14 och har samarbetat med RZA, Wu Tang, DJ Premier, turnerat med Nina Simones dotter Lisa Simone Kelly, uppträtt vid de Olympiska Spelen 1996 och 2000 och haft en feature i filmen ”Friends with Benefits”. RWP är YouTube chefen Lyor Cohens absolut favoritband och han har bokat dom till en massa event. De har också uppträtt på event för Linked In, JP Morgan Chase, Rockefeller familjen, Macy’s, Master Card, Gucci, Hilfiger och oräkneliga andra brands. Och oavsett sammanhang lämnar dom varje gång en publik bakom sig som BARA vill ha mer.

GLRYA som är leadsångare i RWP är i startfasen av att bygga sin egen karriär, har delat scener med bl a Rihanna, Jennifer Hudson, Deborah Cox och Patti LaBelle. Hon har en otrolig röst, matchad endast av hennes otroliga energi och hennes performance lyfter framträdandet ytterligare en nivå!

Sommaren 2024 blir första gången någonsin Timbuktu, RWP och GLRYA framför ett renodlat Timbuktu-set. Förbered er på en helt otrolig konsertupplevelse som inte kommer lämna någon oberörd (eller stillastående).

Turnédatum:
6 juli – Söderköpings Brunn, Söderköping
8 juli – Ystegårn, Hillsta
9 juli – Parksnäckan, Uppsala
11 juli – Norrvikens trädgårdar, Båstad
12 juli – Västerviks Slottsruin, Västervik
13 juli – Bjerreds Station, Bjärred
14 juli – Stadsträdgården, Lidköping
15 juli – Solliden Sessions, Borgholm