Winter is Blue – en julkonsert med First Aid Kit, Maja Francis och Amanda Bergman

First Aid Kit bjuder tillsammans med Amanda Bergman och Maja Francis in till Winter is Blue – en unik julkonsert med extra allt. Efter succén på Färgfabriken 2015 blir det den här gången två kvällar, där några av våra största artister går samman för att framföra juliga och vintriga låtar både tillsammans och på egen hand. Konserterna går av stapeln den 17 och 18 december på anrika Södra Teatern i Stockholm. Biljetterna är släppta!

”Klara och jag är superpeppade på att få anordna julshow med våra kära vänner Amanda Bergman och Maja Francis. Vi älskar att hänga med varandra och sjunga. Vi har också alla gemensamt att vi älskar julmusik.

Det var självklart för oss att göra en julkonsert i år. 2015 hade vi en konsert på Färgfabriken då även Seinabo Sey medverkade. Det var något av det roligaste vi någonsin gjort. Precis som 2015 blir det i år en salig blandning av välkända klassiker och mer udda låtar. Vi tycker det är kul att lyfta fram låtar som inte egentligen är jullåtar men ändå har en vintrig och julig stämning. Vi blandar gärna nytt, gammalt och olika genrer som pop, country med traditionella folkvisor. På så vi är detta kanske inte en helt vanlig julkonsert.

Vi valde namnet ”Winter is Blue” från en Vashti Bunyan-låt. Antar att vi är lite emo just nu, som man blir när det håller på att bli mörkare, haha. Vi kommer att spela en hel del sorgliga ballader och anspelar lite på att julsäsongen inte alltid innebär frid och fröjd för alla.

Det ska också bli jättekul att återvända till Södra Teatern, en av Stockholms allra bästa scener. Vi kan lova att det blir en spännande konsert med massor av skön stämsång, glögg och glitter!”